De la Sfântul Ladislau la Sfântul Ladislau – Pe două roți, fără frontiere

Prin intermediul turei de ciclism Oradea-Biharkeresztes și retur, care se desfășoară pentru al treilea an consecutiv, organizatorii Zilelor Sfântului Ladislau și ce care li se vor alătura doresc să atragă atenția asupra nevoii de construire a pistelor de biciclete, asupra nevoii protejării mediului înconjurător, respectiv asupra importanței sportului în viața de zi cu zi.
Ciclotura își propune creștea popularității Zilelor Sfântului Ladislau – unul din cele mai importante evenimente culturale din Oradea, precum și atragerea spre eveniment a locuitorilor de dincolo de graniță.
Un aspect important în acest an este că sunt așteptate să se înscrie cât mai multe familii – de la cei mici până la bunici, toți sunt invitați să urce pe două roți și să parcurgă relaxați cei doar 40 de kilometri (dus-întors). O altă noutate este faptul că în acest an ciclotura fără frontiere va avea loc duminică, în 19 iunie, astfel că în calea doritorilor nu vor putea sta obstacole precum mersul la muncă sau la școală.
Pornirea se va face la ora 9 dimineața de la mormântul Sfântului Ladislau – din cetatea Oradiei, iar punctul de sosire este statuia Sfântului Ladislau din Biharkeresztes. De-a lungul turei vor exista, cu siguranță, opriri pentru ca toată lumea să își poată trage sufletul. După trecerea graniței, bicicliștilor porniți din Oradea li se vor alătura și alții și împreună vor ajunge la biserica din Ártánd.
După oprirea de câteva minute, bicicliștii vor continua drumul spre Biharkeresztes, unde anul acesta vor fi așteptați cu un program special care deocamdată rămâne surpriză. Vom reveni, însă, cu informații detaliate.