A mi Nagyváradunk

A Szent László Napok szervezői évről-évre arra törekednek, hogy olyan hellyé varázsolják a tavaly végre méltó helyére – a nagyváradi várba – költöztetett fesztivált, ahol a résztvevők nem csak a tartalmas kulturális programokra látogathatnak el, de találkozhatnak a rég nem látott ismerősökkel is. Ennek szellemében idén is megszervezésre kerül az elszármazottak találkozója, melyre ez alkalommal június 26-án 11.00 órától kerül sor.
Ki nem tapasztalta már, hogy bármerre járva a világban, egyszer csak találkozik egy régi ismerőssel, vagy soha nem látott idegennel, aki valamilyen módon kötődik Szent László városához? A Nagyváradról elszármazottak mindig örömmel térnek vissza szeretett városukba, s a Szent László Napok programjának mindig kiemelt pontja az a beszélgetéssel egybekötött nosztalgiázás, ahol visszaemlékezhetünk a régi Váradra, felelevenítve az elmúlt évtizedek történéseit.
Bízva a találkozás örömében, a szervezők idén is meghirdették a Nagyváradról elszármazottak találkozóját, melyre várják azokat is, akiket rokoni szálak fűznek a „boldog Váradhoz”, és szeretnék megismerni a város múltját, jelenét, szeretnének elbeszélgetni a világ minden tájáról ideérkező, illetve az itthon maradt magyarokkal.