Egy kis séta a legendák világában

Visszatérő vendége immár a Szent László Napoknak a Székelyföldi Legendárium csapata. Akárcsak az előző években, idén is hoznak magukkal óriás társasjátékot, szerveznek mesevetítéseket, és idén először lesz hangoskönyv-hallgatás is.
Az első találkozásra június 24-én, pénteken 12 órától kerül sor, amikor a várban, pontosabban a kazamatában több mesefilmet is levetítenek, meg lehet nézni A Likaskőt, a Babba Máriát, a Rétyi Nyírt, valamint a Táltos Asszonyt.
17 órától lehet megtekinteni a Vasparipával a Székelyföldi Legendáriumon című filmet – az 50 perces ismeretterjesztő dokumentumfilm azokat a helyszíneket mutatja be, ahol valamilyen formában fellelhető Szent László emléke, és az alakja köré felépülő históriák. Így repítik el a nézőt többek között Nagyváradra, Bögözbe, Oroszhegyre, Gelencére, Sepsibesenyőre, Lisznyóra, Derzsbe, Csíkmenaságra, vagy épp a Tordai- hasadékhoz – mindezt vasparipán, rockzenei alappal fűszerezve.
Mindkét esemény vendége Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium alapítója.
Június 25-én, szombaton és június 26-án, vasárnap reggeltől estig lehetőség nyílik társasjátékozni és hangoskönyvet hallgatni – utóbbi a székelyföldi mondák, legendák világába kalauzolja el a legkisebbeket.
Mindkét napon 14 órától ismét meg lehet tekinteni a kazamatában a négy mesefilmet, vagyis A Likaskőt, a Babba Máriát, a Rétyi Nyírt, valamint a Táltos Asszonyt.