Ismerős Arcok: „kortalan” zene és összetartozás-élmény

Bár legtöbbször egyszerűen csak nemzeti rockot játszó csapatkén beszélnek róluk, az Ismerős Arcok zenekar jóval több ennél: az elmúlt évek során az összetartozás és a határok fölötti – a zene segítségével történő – nemzetegyesítés szimbólumává váltak, s talán nincs olyan, aki ne ismerné Nélküled című dalukat, vagy egyéb, másik méltán híres slágerüket. A magyarországi csapatot június 24-én 21.00 órától láthatja a nagyváradi közönség.

Igényes, kifinomult zenei világ és sokat mondó, olykor kegyetlenül őszinte szövegek jellemzik az 1999-ben alakult Ismerős Arcokat. A csak rájuk jellemző izgalmas és magával ragadó dallamvilág és az egyedi tartalommal bíró, megénekelt gondolatok kiemelik őket a kortárs magyar rockzene táborából. Zenéjükben a hagyományos rockzenei hangzás mellett felfedezhetők a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemei is. Dalaik témái között a legjellemzőbb gondolatok a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága. Valamennyi szerzeményük a hat művész – Nyerges Attila (ének, gitár), Práder Vilmos (gitár, ének), Leczó Szilveszter (billentyűs hangszerek), Galambos Nándor (basszusgitár), Kovacsik Tamás (dobok, ütőhangszerek), Tánczos István (szaxofon, ének) – s lelkének zenei lenyomata.

Az Ismerős Arcok zenekar „kortalan” zenéje generációról generációra öröklődik, és ezáltal a családok kedvelt zenekarává vált. A formáció a nagyváradi közönség számára sem lehet ismeretlen, hiszen 2006-ban már megfordultak Szent László városában, és Erdély számos más pontján is feledhetetlen koncerteket adtak.