Muzicuță, ritm și (dincolo de) blues

Pribojszki Mátyás, liderul formației, este cel mai cunoscut muzicuțist maghiar contemporan din Europa: în ultimii 20 de ani, el a urcat pe scenă în mai mult de 30 de țări, alături de trupele lui, respectiv cu alte formații. “Este unul dintre puținii muzicieni maghiari care cântă la muzicuță foarte bine și într-un mod original. El nu doar că a adus un suflu nou și un alt nivel în bluesul maghiar, ci este capabil să îi captiveze și pe cei care sunt, de altfel, neimpresionați de acest gen muzical”, spun criticii de specialitate despre artist.
Muzica formației Pribojszki Mátyás Band repoziționează muzicuța ca instrument și reușește să schimbe stereotipurile formate în jurul cântatului la muzicuță. Trupa arată că acest instrument cu un sunet extrem de intim are rezonanță dincolo de bluesul tradițional și că sunetul ei poate duce la descoperiri muzicale speciale indiferent de vârstă.
Membrii formației Pribojszki Mátyás Band sunt muzicieni de blues considerați printre cei mai buni de către comunitatea de specialitate din Ungaria: Pribojszki Mátyás (muzicuță, voce), Szász Ferenc (chitară, voce) Molnár Dániel (tobe), Csizmadia László (chitară bas).
Publicul iubitor de blues îi va putea asculta live pentru prima dată în Oradea.