Retrospectivă – o expoziție semnată de orădeanul Molnár László József

Expoziția intitulată “Retrospectivă”, cu lucrări semnate de pictorul și graficianul de origine orădeană Molnár László József, va fi vernisată în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau.
Vernisajul va avea loc marți, 21 iunie, de la ora 18, în galeria amenajată în cadrul Cetății Oradea.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 21 – 23 iunie, între orele 15 și 18, respectiv în perioada 24 – 26 iunie, între orele 11 și 18.

Lucrările din cadrul expoziției reprezintă o selecție de pe parcursul întregii cariere a artistului, de la începuturi până în prezent. “În cazul în care considerăm lucrările ca fiind o serie, un mare colaj, atunci ne aflăm în fața caracterului creatorului. Ne aflăm de asemenea, tangent, și în fața lucrurilor care l-au influențat, experiențelor pe care le-a trăit, a atmosferei politice, a interesului său pentru arta plastică. (…) Lucrările sale sunt întregi și privite în contextul timpului lor, de sine stătătoare, însă cu această ocazie vedem că ne pot plăcea și împreună, sub formă de serie compactă. Acest lucru se poate întâmpla cu atât mai mult cu cât perioadele de creație nu sunt foarte bine delimitabile, ele se suprapun pe alocuri, un motiv utilizat în perioade anterioare poate deveni dominant ulterior, respectiv o senzație poate să “erupă” din nou”, detaliază poetul Cukor György.

Molnár László József s-a născut în 23 martie 1951 la Oradea. A studiat la Institutul de Arte Plastice “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, pe care l-a absolvit în 1975, la secția Grafică. Din 1980 trăiește în Ungaria. Este membru al mai multor organizații artistice de profil din Ungaria, iar între 1998 și 2004 a fost șeful catedrei de desen a Universității Eszterházy Károly din Eger.