Szájharmonika, ritmus és piszkos blues

Pribojszki Mátyás, az együttes frontembere jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt több mint 20 évben mintegy 30 országban lépett fel zenekaraival, illetve különböző formációival. „Egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel.” – tartja róla a zenei szakma.

A Pribojszki Mátyás Band zenéje újrapozicionálja a szájharmonikát, mint hangszert és a szájharmonikázásról alkotott sztereotípiákat. Megmutatja, hogy ez a különlegesen intim szólóhangszer a tradicionális blues műfaján túl is nyújt zenei felfedezésekre váró új ízeket, korosztálytól függetlenül.

A Pribojszki Mátyás Band tagjai kiváló blues muzsikusok, akiket legjobbak között tartják számon Magyarországon: Pribojszki Mátyás (szájharmonika, ének), Szász Ferenc (gitár, vokál) Molnár Dániel (dob), Csizmadia László (basszusgitár).

A nagyváradi blueskedvelő közönség először hallhatja őket élőben.